Пловдив, бул. „Христо Ботев” 82
(+359) 32 62 87 21

Терме Букурещ

Терме Букурещ

Оферта: 00137 Букурещ, Румъния Автобус 2 дни / 1 нощи
Няма налични дати!

Букурещ и възможност за посещение на ТЕРМЕ БУКУРЕЩ – СПА
най-големия термален аквапарк в Европа

 

1 ден: 06:00 ч. – отпътуване от Пазарджик, 06:30 ч. от Пловдив по маршрут: Русе – Букурещ . Пристигане в Букурещ след обяд . Панорамна обиколка на града, известен още като „Малкия Париж”: Площад Унири, Триумфалната арка, Атене, Народния театър, Парламента, Университета, Площада на Революцията, площада на Победата, Патриархалната катедрала и др. Настаняване в хотел . Свободно време за посещение на музеи по желание или разходка в Старият град на Букурещ – едно от най-интересните места в града , пълно е с заведения, музеи, църкви, кафенета, магазинчета. Старият Букурещ последните години възвърна постепенно блясъка си и се превърна в едно приятно кътче за отдих и забавление. Нощувка.

2 ден: Закуска. Отпътуване за Терме Букурещ – най-големият спа и уелнес комплекс в Европа, е идеалното място за релакс и забавления. Парк център Therme разполага не само с топли басейни, но също и с най-голямата закрита и открита градина в Румъния. В градината има над 80 000 растения и стотици видове дървета, включително и най-голямата плантация на истински палми в Европа. Най-голямата атракция е Дървото на живота, което е един от най-редките ботанически видове в момента. Това създава една тропическа ваканция, разположена само на 15 км. от центъра на Букурещ.

Комплексът е разделен на три основни сектора, всеки от тях с определена тема. The Palm, както подсказва името, е посветен на релаксация сред 500 палмови дървета – най-голямата градина от този тип в Европа. Площта на Elysium е предназначена за термални бани и за тези, които биха искали да се насладят на приятни масажи. Galaxy е центърът на забавления. Тук можете да се забавлявате в басейн с вълни – най-големият в Румъния – или да се спуснете по една от многото пързалки. А когато сте уморени, можете да спрете за едно питие в бара на басейна. Връщане в хотела .

Свободно време. Нощувка.

3 ден: Закуска. Отпътуване за Президентския дворец „Котрочени“. Дворецът е построен на мястото на манастир, проекта е дело на френският архитект Готеро. Котрочени за кратко е бил дворец на първият румънски крал Карол І и след това преустроен за резиденция на неговите наследници Фердиднад и Мария. Днес в част от комплекса от сгради се помещава и Президентската институция на Румъния. Обиколка на музея „Котрочени “ с местен екскурзовод.

Отпътуване за България . Пристигане в Пловдив вечерта .

 

Цена : 285 лв.

 

Цената включва:

– Транспорт с комфортен туристически автобус;

-2 нощувки със закуски в хотел 3*, централно разположен в Букурещ .

-Туристическа програма в Букурещ;

-Посещение на СПА център Терми без входни такси;

-Гранични и магистрални такси;

-Екскурзоводско обслужване;

-Мед. застраховка.

 

Цената не включва:

– Разходи от личен характер;

– Доплащане за еднична стая – 105 лв.

– Входни такси на туристическите обекти;

– Такси за посещение на СПА център Therme за възрастни /престой 4:30 часа /:

– зала „Galaxy“ – 81 леи за възрастен, 64 леи за дете под 14 г.;

– зала „The Palm“ – 104 леи за възрастен;

– 94 леи – пенсионери и ученици над 14 г.

– зала „Elysium“ – 130 леи само за възрастени

– Наем на кърпа – 21 RON, наем на халат – 29 RON.

 

Туристическата агенция си запазва правото на промени на цените и последователността на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

 

Още предложения от Румъния

Виж повече

Синая - Букурещ - Брашов

Румъния
изтекла
3 дни / 2 нощи
Виж повече