Пловдив, бул. „Христо Ботев” 82
(+359) 32 62 87 21

Бурса – Анкара – Кападокия - Подземните градове – Ескишехир

Бурса – Анкара – Кападокия - Подземните градове – Ескишехир

Оферта: 00056 Истанбул, Турция Автобус 6 дни / 5 нощи
04.09.2024 655.00 лв. Резервирай
18.09.2024 655.00 лв. Резервирай

БУРСА – АНКАРА – КАПАДОКИЯ- ПОДЗЕМНИТЕ ГРАДОВЕ –ЕСКИШЕХИР

1 ден: Отпътуване : 06.00 ч. от гр. Пазарджик , 06:30 ч. Пловдив . Пристигане в Бурса – град , изпълнен с градини и паркове , често наричан „Зелената Бурса“. Настаняване в хотела. Туристическа обиколка с разглеждане на забележителностите на града: Крепостните стени с Часовниковата кула и Гробницата на султан Орхан и Тамара, Улуджами, Козахан – пазарът на коприната , Капалъ чаршия . Вечеря. Нощувка /1/.

2 ден: Закуска. В 8:30 ч. отпътуване за столицата на Република Турция – гр. Анкара. Пристигане в гр. Анкара около 15:00 ч. Посещение на световноизвестния Музей на Анадолските цивилизации и Мавзолея на Ататюрк. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка /2/.

3 ден: Закуска. Отпътуване за Кападокия. По пътя си преминаваме покрай Соленото езеро – второто по големина в Турция. Посещение и разглеждане на грънчарското селище Аванос. Пристигане в Кападокия около 18:00 ч. По желание- посещение на Шоу на дервиши – 20 евро. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка /3/.

4 ден: Закуска. Посещение на открития музей в Гьореме – това е най-известното и посещавано монашеско селище в района на Кападокия. По пътя се минава през долината Авчилар, където се разглеждат Християнските църкви декорирани с уникални стенописи, изобразяващи известни сцени от Библията. Посещение на подземния град Каймаклъ – мястото където първите Християни са се крили от своите гонители.Групово ще слезем в един от 36-те подземни градове на Кападокия. Тук изцяло са прокопани десетки километри галерии и помещения, построени още преди 4000 години от хетите, стигащи до 20 етажа надолу в земните недра. След това ни предстои разходка из долината Пасабаги в Зелве, известна с уникалните си форми. Разходка из долината на Камилата и природно изваяните каменни гъби от туф, вследствие на изригналите вулкани от преди 60 милиона години. Посещение на природната крепост Учхисар, разположена на най-високия връх в Кападокия и наслаждаване на удивителната панорамна гледка. Прибиране в хотела. Вечеря. По желание: Организиране на традиционна турска вечер с програма от местни танци и обичаи, и музикална програма в пещерата „ Яшар Баба „ – Цена 25 евро (без храна – с включени плодове, ядки, алкохолни и безалкохолни местни напитки в неограничено количество . Нощувка /4/.

5 ден: Закуска. Отпътуване за родното място на Настрадин ходжа – град Ескишехир , известен още като Турската Венеция. През града живописно се вие река Порсук и около нея са изградени 6 прекрасни парка с езерца и многобройни забавления. Свободно време за разходка в града и възможност за разходка с гондола по изкуствено прокопаните канали на реката. Нощувка /5/.

6 ден : Закуска. Отпътуване за България.


Цената включва: Транспорт с комфортен автобус;
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в Бурса;
2 нощувки със закуски и вечеря в хотел 3* в Кападокия;
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в Анкара;
1 нощувка със закуска в Ескишехир ;
екскурзии по описаните обекти с местен екскурзовод ; медицинска застраховка;
придружител от фирматa.

Цената не включва: входните такси на посещаваните обекти / ориентировъчни цени / :
Музея на Анадолските цивилизации ; - 150 TL.
Скалните църкви в Гьорeме; - 300 TL.
Крепоста Учхисар; около 100 TL
Подземен град Каймаклъ 250 TL
Летене с балон над Кападокийската долина -270 евро
Турска вечер - 30 евро
Шоу дервиши - 25 евро
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 45 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата
Необходими документи: валиден задграничен паспорт; за деца до 18 г. - декларация от непътуващия родител или от двамата родители, че разрешават на детето пътуване зад граница; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промени в цените и програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти.
Начин на плащане: депозит - 30% от пакетната цена, доплащане - до 20 дни преди отпътуване.
!!! Багаж до 25 кг, разпределен в 1 брой ръчен багаж/дамска чанта/малка раница и 1 брой куфар/пътна чанта/ в багажните отделения на автобуса;

Агенцията си запазва право на промени при изпълняване последователността на програмата.
ВИА ОРБИТА ПЛОВДИВ ООД притежава удостоверение за туроператор РК/ - 01 – 77 61 

Още предложения от Турция

Виж повече

Одрин

Турция
изтекла
1 дни / 0 нощи
Виж повече

Одрин с нощувка

Турция
изтекла
2 дни / 1 нощи